petak, 6. siječnja 2017.

Da ili ne - Youtube

Cijeli 12.mjesec vam nisam pisala rubriku Da ili ne, ali ću zato to nadoknaditi kroz ovaj mjesec. Možete očekivati još jedan ili dva posta iz te rubrike. Ako imate želja što želite tu čitati, pišite mi u komentare.

Danas ću vam predstaviti dobre i loše strane Youtube-a, za koje ja smatram da su takve. Morate znati da je ovo isključivo moje mišljenje i ne morate se svi slagati s tim. Nakon što pročitate post, u komentar možete napisati što vi smatrate da je prednost, a što nedostatak kod Youtube-a.☺


PREDNOSTI:

1. Popularniji je.
• Da se ne lažemo, većina nas će otići na Youtube, ukucati ono što nas zanima i pogledati video. Umjesto da možda odemo na nečiji blog i pokušamo naći ono što nas zanima. I meni je prvoj nekada lakše otići na Youtube, ali pokušavam u zadnje vrijeme pronalaziti neke recenzije kod drugih na blogovima.

2. Više zastupljen.
• Danas skoro svaka 2 do 3 osoba snima za Youtube. Youtube ima tu "čast" da se brže razvija, više osoba snima i samim time brže se za vaš kanal može otkriti. Tako nije baš kod bloga. Netko može godinama pisati kvalitetne postove, a da se za njega ni ne otkrije. Blog je zasada mala zajednica nas, ali vjerujem da ćemo se još širiti i postati jednako vrijedni kao Youtube.

3. Skupovi Youtubera.
Svi ste sigurno čuli za Balkan Tube Fest. A ako niste, to je skup na koji dolaze svi youtuberi sa Balkana u Beograd i imaju skupove sa svojim fanovima. Zaista je lijepo imati te skupove, upoznati se sa svojim omiljenim youtuberom, slušati što on ima za reći itd. 

NEDOSTATCI:

1. Oduzima puno vremena.
Ne snimam za Youtube, ali znam da smišljanje teme, postavljanje kamere i svjetlosti, snimanje i na kraju editovanje oduzima puno vremena, čak i nekoliko dana. Nama sve to super i lijepo izgleda, ali ako pogledamo iz drugog ugla, ima zaista mnogo posla oko toga.

2. Hejt komentari, ismijavanje...
Ne kažem da ovoga nema i na blogu, ali mnogo više je toga na Youtubu. Početnici u snimanju se mogu susresti sa lošim komentarima i sa ismijavanjem od strane drugih, što može narušiti njihovo samopouzdanje pa samim tim mogu i odustati od snimanja iako oni to žele (mada smatram da nikada ne treba odustati od svojih snova!). Ako bolje pogledamo, mnoge youtuberice koje su popularne i koje snimaju godinama za YT se nalaze na meti loših komentara od strane pojedinca, a kamoli početnici. 

3. Sve košta.
Kako nečiji kanal sve više i više raste, sve je više novca potrebno ulagati za bolju kvalitetu. Tu je nova kamera, osvjetljenje, pozadina. Također, kupuju proizvode (ne uvijek) samo da bi vi čuli mišljenje o tome, a poslije neki proizvodi stoji sa strane godinama. Zaista mnoge stvari puno koštaju i inzistira se da se odvoji velika količina novca, em na opremu em na proizvode.

Što vi mislite o snimanju za Youtube? Pišite mi u komentare.☺

Broj komentara: 10:

 1. Slažem se sa svime što si napisala. Definitivno je zastupljeniji i popularniji, ali treba dosta vremena i kvalitetne opreme da se ostvare neki bolji rezultati. Super post ☺

  https://thestarcounter.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Sjajan post, draga! <3 U potpunosti se slažem sa tobom! YT je popularniji i zastupljeniji, ali ni na njemu se nije lako probiti. Moraš biti stvarno poseban i moraš imati strašno dobar kvalitet videa da bi uspeo. :) Ja sam trenutno za blog. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlican post !
  zapratila sam te molim te uzvrati <3
  chrisrinakristina.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Slažem se sa tobom! Ali, isto tako se nadam da će se naša blogerska zajednica razviti i da će se naš trud cijeniti! :)

  http://lifella2.blogspot.com - novi post je na mom blogu, ako ti se sviđa učlani se. ♥

  OdgovoriIzbriši
 5. Slažem se sa tobom.Učlanila sam se u tvoj divni blog,uzvrati:

  ifunnywithme.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši