subota, 7. svibnja 2016.

Fotografije kao važan segment bloga?


Dugo sam razmišljala da li da pišem o ovoj temi i da li sam ja dovoljno dobra za ovu temu. Ipak sam odlučila napisati ono što mislim i dati neke savjete, koji će možda nekome i pomoći.

Krenut' ću od svog početka što se tiče bloga. Mislila sam da je potrebno samo uslikati nešto, napisati tekst i ja izbacila post. Ali kako sam počela otkrivati nove blogerice, vidjela sam da sve imaju profesionalne slike za razliku od mojih i bilo mi je žao što ne mogu imati takve, jer tada nisam imala dobru kameru na mobitelu, bila je izgrebana i samim time slike loše ispadnu. 

Nakon nekoliko mjeseci sam počela koristiti PhotoScape da bih poboljšala kvalitetu slike. U tim trenutcima sam smatrala da su slike sada odlične i da ne može bolje. Sada vidim da to zaista nije to bilo. I ne, ne sramim fotografija sa lošom kamerom jer sam u tim trenutcima mislila da je to najbolje što mogu. 


Prošle godine, nekada početkom 11.mjeseca sam kupila novi mobitel. I od tada kreće novo poglavlje za moj blog. Ne treba to biti skupocjeni mobitel, samo je bitno da kamera bude dobra i da ima fokus. Eventualno možete instalirati neku kameru da dobijete na svjetlosti, kao što ja to koristim za sve svoje slike. 

Sada sam zaista zadovoljna sa svojim fotografijama. Kada imate kvalitetne slike, a i tekst na blogu, druge će to privući i poslije se možda i preplatiti na vaš blog. Moji pratitelji su sa 23 skočili na 64. U redu, to je i zbog giveawaya kojeg sam održala, ali sigurna sam da ću i ostali prepoznali nešto dobro u mome blogu pa ga zato i prate i čitaju. 

Moji savjeti su da vam ne trebaju skopocjeni mobiteli, neke profesionalne kamere koje vrtoglavo puno košaju. Evo i mala tajna, ja koristim za slikanje aplikaciju Camera MX. Odlična je, namjestim svjetlost, fokus i odlično slike ispadaju. Čak vani ne treba biti sunčano da bi vam slike sa tom aplikacijom ispale. Trudite se malo sa editorima, također pišite i dobre tekstove. Tema posta, fotografije i tekst su najvažniji čimbanici za dobar blog.  

Nadam se da vam je ovaj post pomogao i da ćete se truditi oko svoga bloga najbolje što znate.♥

Broj komentara: 10:

 1. Super je post. Ja fotografije slikam takodje mobilnim telefonom, ali ne koristim nikakvu aplikaciju kao dodatnu kameru, vec obicnu kameru koja dodje ma telefonu. Ali cu isprobati ovu koju si predlozila :)

  http://mojasvastaricams.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti. :)
   Preporučujem ti tu kameru jer je zaista odlična! :)

   Izbriši
 2. Odličan post, slažem se u svemu što si napisala! Kamera je takođe bitna, ali nije najvažnija stvar, važno je dobro editovanje! ☺

  javelina03.blogspot.com - Novi post ☺

  OdgovoriIzbriši
 3. Slazem se sa tobom. Meni fotografije jesu vazne,ali nije toliko vazan profesionalni fotoaparat.Takodje ponekad koristim photoscape,mnogo prolepsa fotografije
  Klik: http://goo.gl/vRDrVX
  Novi post ---> Miljana Easy Skillful

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se. I sa mobitelom slike mogu ispasti također odlične. :)

   Izbriši
 4. Slažem se sa svime što si napisala. Inače, privukla si mi pažnju sa tom aplikacijom, isprobaću je. :)

  NOVI POST ---> Review: Wonderland by Jana Dačović | NOVI VIDEO

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Isprobaj je, sigurna sam da će ti svidjeti. :)

   Izbriši

 5. Draga, jako lijep blog.
  Ako zelis mozemo da zapratimo jedna drugu, ako hoces zaprati me i ostavi komentar,kako bih uzvratila. :)

  www.bekleveer.com

  OdgovoriIzbriši