subota, 9. svibnja 2015.

Prva pomoć za ispucale vrhove ☺

Polako nam dolazi ljeto. Zato kosa treba dodatnu pomoć kako bi se zaštitila od sunca i isušivanja, a najčešći problem jesu suhi i ispucali vrhovi.

Osim šišanja, oštećene krajeve kose mogu se tretirati i raznim proizvodima, a evo nekoliko primjera kako da tvoja kosa bude lijepa i zdrava.NJEGA KOSE.
Ispucale vrhove treba njegovati, a zato može poslužiti serum koji sadrži prirodno ulje. Serum ne trebaš koristiti nakon svakoga šamponiranja, već nakon svakog trećeg. Prirodna ulja će omogućiti kosi da dobije vlagu te da ju zaštiti od vanjskih utjecaja, a dobar izbor su maslinovo ili ulje makadamije. Možeš ih nanijeti prije pranja kao masku ili u maloj količini na ispucale vrhove.

PRAVILNO ČEŠLJANJE
Pripazi na češljanje! Najbolje je da se upotrabljava drveni češalj zato što nije pregrub za tvoju kosu. Prije pranja je najbolje raščešljati kosu, da se vrhovi poslije pranja ne zapetljaju i ne oštete.

ZAŠTITA OD SUNCA
Poznato je da sunce isušuje kosu, pa zato ako si na moru ili dugo boraviš na otvorenome, ponesi sprej sa zaštitnim faktorom. Poslije svakog plivanja, s kose ukloni klor ili sol, a ako nisi u blizini tuša, dobro će poslužiti i boca negazirane vode. 

ŠIŠANJE ISPUCALIH VRHOVA
Ako se kosa ne obnovi pomoći preparata za njegu, vrhovi se jednostavno skrate. Dovoljno je par centimetara kako bi tvoja kosa opet bila lijepa i imala zdrav izgled. Kosu je potrebno skraćivati svakih 6 do 10 tjedana.

I to je sve. Nadam se da će vam post biti od pomoći i da će vam se svidjeti. U komentare mi pišite vaše ideje za sljedeći post i čujemo se. Byee.♥♥♥


Nema komentara:

Objavi komentar