subota, 16. svibnja 2015.

Kako upoznati nove prijatelje☺

Ponekad nemamo prijatelja jer se preselimo u drugu školu, preselimo ili se jednostavno udaljimo jedni od drugih. Kao i u ljubavi, prijateljski odnosi nastaju spontano i bez mnogo forsiranja. Ipak nešto postoji što bi moglo pomoći da nađete prijatelje.☺


1. Fokusiraj se na pozitivne stvari. 
Puno lakše je pronaći nekome mane, ali puno važnije je pronaći nečije vrline i kvalitete. Sjeti se da i ti imaš mana, ali da zato nisi loša osoba. Kada primjetiš nečije kvalitete, pohvali ih i neka se ta osoba bolje osjeća. Svatko voli čuti kompliment, a kada ga nekome udjeliš, i ti ćeš se ljepše osjećati.

2. Nauči slušati.
Osobe koje pažljivo slušaju. postavljaju podpitanja i ne osuđuju su omiljeni u društvu. Ako želiš steći nove prijatelje, drži se ovog zlatnog pravila!

3. Smij se.
Smijeh privlači poput magneta - svi se vole družiti sa pozitivnim i nasmijanim osobama. Osim što ćeš se i sama bolje osjećati kada nabaciš osmijeh, privući ćeš i osobe oko sebe.♥


4. Pomozi i budi ljubazna.
Kada je netko u nevolji, pruži mu ruku jer to može biti prvi korak prijateljstva. Cijenimo prijatelje koji su nasmijani i provode vremena sa nama, a pogotovo ako su tu ako nam treba rame za plakanje.

5. Upiši se na radionice i tečajeve.
Odaberi izvanškolske aktivnosti koje te zanimaju. Osim što ćeš kvalitetno provesti vrijeme, upoznati ćeš i neke nove osobe s kojima djeliš iste interese. Grupe i timovi ti daju osjećaj zajedništva, a u takvim okolnostima lako je naći prijatelja.☺Nema komentara:

Objavi komentar