petak, 20. ožujka 2015.

Kako urediti sobu?

Hello dragi moji. Ovaj post ide danas, jer sutra neću imati vremena za sebe, a kamoli za blog i da pišem post pa sam zato odlučila da danas ide ovaj post.☺

Soba je jedan kutak gdje mi većinu svog slobodnog vremena provedemo. Zato je i bitno da ona bude uredna, čista i da ima sve što jedna soba treba sadržavati. Naravno, velikoj većini je teško složiti sobu (uključujući i mene), jer uvijek treba nešto složiti, baciti u smeđe, očistiti prozore. Ali kada se sve to sredi, budemo zadovoljni i uživamo u svome malome kutku.
Ja osobno volim male sobe i imam malu sobu, ona je najmanja prostorija u stanu i kada budem imala jednom svoj stan, znam da ću opet odabrati da imam malu sobu. Kada imate manju sobu, onda nema toliko nereda, smeća i previše slaganje, nego se sve u roku 15 minuta složi što se treba složiti. 

Što se tiče moje sobe, ja imam jedan ormar srednje veličine i smještan je kraj ulaznih vrata. Kada se uđe u sobu, pogled je odmah na krevet, a kraj kreveta je stolić na kojem držim lampu, uokvirenu sliku, posudice sa nakitom, mirisne svijeće, neke dokumente i sl. Kraj stolića mi se nalazi stolica, pa tako kada sam lijena da stavim odjeću u ormar, odložim je na stolicu i mirna sam. :DA sada ću vam dati neke savjete za uredniju sobu:

1. Manja soba neka bude svjetlija. Ako imate manju sobu, onda je bitno da zidovi budu neke svjetlije boje, a ako je soba veća, onda može i tamije boje. Ako su vam zidovi tamnije boje, onda je bitno da se tepih, posteljina i sl. slažu sa tom bojom i da ne odskaču previše jer će onda to stvarno ružno i neukusno izgledati.

2. Napravi malo mjesta na polici koja je obično zatrpana knjigama i bilježnicama te njezin donji dio oblijepi s ukrasnim papirom ili tebi dragim posterom. Nakon toga na nju možeš staviti neke od svojih omiljenih stvari koje imaju i ukusnu ambalažu kao npr.bočicu svog omiljenog parfema. Tako ćeš stvoriti pravi mali ženski kutak.

3.Nabavi kutijicu koja je dovoljna velika da u nju stane tvoj nakit te ju ukrasi svojim omiljenim motivima. Osim što ćeš uljepšati svoju sobu, to može biti i originalni dar za tvoje prijateljice.

4. I za kraj, ja vam ne savjetujem da televiziju i računala držite u svojim sobama. Tako uopće ne pridonosite kvalitetnome snu. Televiziji i računalu je mjesto u dnevnome boravku.

I to bi bilo to za ovaj post. Slobodno pišite svoje komentare ako vam se post svidio ili ne. Također, pišite mi i prijedloge za sljedeći post pošto nemam zasada više ideja što bih pisala, pa bih voljela čuti vaše mišljenje.☺♥♥

Nema komentara:

Objavi komentar